Roparun Flevoland

Wat is de Roparun?

Het evenement Roparun is voortgekomen uit een weddenschap tussen twee atleten begin jaren ‘90. Zij renden met een aantal teams van Rotterdam naar Parijs, vandaar de naam. De doelstelling was vanaf dag één: het ophalen van geld voor een goed doel. Sinds de eerste editie van de Roparun is al circa € 73 miljoen bijeengelopen.


Op www.roparun.nl is een overzicht te vinden van de doelen die de Roparun ondersteunt. De Stichting Roparun heeft op 1 augustus 2006 het CBF-Keur ontvangen. Dit betekent dat een donateur erop kan vertrouwen dat er verantwoord met zijn gift wordt omgegaan. 

Het Roparun Team Flevoland

Een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers. Zij lopen ieder gemiddeld zo‘n 65 kilometer, meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit vier tot zes fietsers en nog vele begeleiders: chauffeurs, verzorgers, cateraars en organisatie. Ook de reservelopers hebben een belangrijke rol. Zij doen mee aan de intensieve 20 weken (4x per week) trainen en staan klaar als een loper onverhoopt mocht uitvallen in de voorbereiding.

Team 197 is team Flevoland. 

Meer weten over team 197? Klik dan op deze link