SlooOW Natuurmarathon

Algemeen

In het kort:

  • 42km rondom de Oostvaardersplassen, als duo- of sololoper

  • Starten vanaf watersportvereniging Het Bovenwater in Lelystad

  • Zaterdag 13 mei 2023

Deze marathon loopt door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 13e keer gehouden. De organisatie is nu in handen van Roparunteam Lelystad, welke voorgaande jaren ook al hand- en spandiensten verrichtte. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ’t Oppertje).

Route SlooOW Natuurmarathon

Router Natuurmarathon

De route van de SlooOW Natuurmarathon loopt volledig om de  prachtige Oostervaardersplassen heen. 

Deze schitterende route start bij de watersportvereniging het Bovenwater. Na de start ren je meteen door het bos. Vervolgens ga ja via de Buizerdweg en de Knardijk op weg naar de Oostvaardersdijk, langs het Markemeer en het natte deel van de Oostvaardersplassen. Dit stuk van de route is ongeveer 12 kilometer en kijkt uit over het vogelreservaat. Na het verlaten van de Oostvaardersdijk ren je langs het Oostvaardersbos naar het natuurgebied. Hier beland je in het droge deel van de Oostvaardersplassen. Over het Jan van den Boschpad ren je zo’n 23 kilometer door het Kotterbos waar je langs de Lage Vaart loopt. Via het natuurgebied het Oostvaardersveld beland je na 34 kilometer in natuurgebied het Hollandse Hout. Wanneer je door het Hollandse Hout heen bent gerend kom je weer uit bij de Buizerdweg. Via de Buizerdweg moet je nog een klein stukje door het bos om vervolgens weer uit te komen bij watersportvereniging het Bovenwater. 

Volledig wedstrijdverslag lezen? Klik dan op deze link